LCD faʻaalia o le galuega faʻavae

Ua matou iloa mo se taimi umi e tolu ituaiga o mea: malo, vai ma kesi.O le ogatotonu o le tele o mole mole suavai e faʻatulagaina e aunoa ma se masani, ae afai o nei molelaʻau e umi (pe mafolafola), o latou faʻatonuga atonu e masani. .E mafai ona tatou vaevaeina le setete vai i le tele o forms.Liquid e aunoa ma se faatonuga masani e taʻua o le vai saʻo, aʻo le vai ma le itu faʻatonu e taʻua o le tioata vai, poʻo le tioata vai mo short.Liquid oloa tioata e le o se mea fou ia i tatou, o la tatou telefoni feaveaʻi masani. telefoni, calculators o oloa tioata vai. tioata vai, lea na maua i le 1888 e le Austrian botanist Reinitzer, o tuufaatasiga oona o loo i ai faatulagaga mole masani i le va o solids ma le vai. mo pa umi, lautele e uiga i le 1 nm i le 10 nm, i lalo o fanua eletise eseese o loʻo i ai nei, o le mole tioata vai o le a faia faʻatulagaina tulafono faʻasolosolo 90 tikeri, gaosia.i le eseesega o le transmittance malamalama, o lea o le mana ON / OFF i lalo o le eseesega i le va o le malamalama ma le paolo, pika taitasi e tusa ai ma le mataupu faavae o le pulea, e mafai ona fausia ai le ata.

O le mataupu faavae o le tioata vai tioata o se tioata vai i lalo o le gaioiga o voltage eseese o le a avea ma malamalama o le taimi nei uiga eseese.LCD i le fisiki ua vaevaeina i ni vaega se lua, o le tasi Passive Passive (faʻapitoa foi Passive), ma o lenei ituaiga o LCD lava ia e le susulu, manaʻomia puna malamalama fafo, e tusa ai ma le tulaga o le puna malamalama, ma e mafai ona vaevaeina i le ata ma ituaiga felauaiga lua ituaiga.LCD Passive ma tau maualalo, ae o le susulu ma le eseesega e le tele, ae aoga Angle e laʻititi, itiiti Passive LCD lanu saturation o le lanu, o le lanu e le lava susulu.O le isi ituaiga o se puna eletise, aemaise lava TFT (Thin FilmTransitor).O LCD taʻitasi o se transistor e mafai ona susulu, o lona uiga e le o le LCD.O le mata LCD e aofia ai le tele o laina laina LCD, i le monochrome LCD faʻaaliga, o le tioata vai o se pika, ae i le lanu tioata tioata faʻaalia pika taitasi e aofia ai le mumu, lanumeamata ma le lanumoana tolu LCD faʻatasi.I le taimi lava e tasi e mafai ona manatu i tua o LCD uma o se 8-bit resitala, o tau resitala e fuafua ai le susulu o le tolu LCD iunite taʻitasi, ae o le tau o le tusi resitala e le faʻaulu saʻo le susulu o le tolu vai tioata tioata, ae e se "paleta" e asiasi. E le o se mea moni le i ai o se resitala faaletino mo pika taitasi.O le mea moni, e na o le tasi le laina o tusi resitala o loʻo faʻapipiʻiina, lea e fesoʻotaʻi i laina taʻitasi o pixels i le faasologa ma utaina mea o loʻo i totonu o lena laina.

O tioata vai e foliga ma lagona e pei o se vai, ae o lo latou fausaga mole tioata e amio e pei o se malo. E pei o uʻamea i totonu o se maneta, pe a tuʻuina atu i se eletise eletise fafo, o le molelaʻau e fausia ai se faʻatulagaga saʻo; , o le moli mole tioata vai o le a faʻatagaina le malamalama e ui atu i totonu;O le ala o le malamalama e ala i se tioata vai e mafai ona fuafuaina e ala i le faʻatulagaina o molelaʻau e fausia ai, o le isi uiga o solids.Liquid crystals o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi e faia i luga ole tootoo umi- e pei o molecules.I le natura, o le axes uumi o nei laau e pei o le molecules e roughly parallel.Liquid Crystal Display (LCD) foliga muamua O tioata vai e tatau ona sasaa i le va o vaalele e lua laina i slots e galue lelei. O slots i luga o vaalele e lua e. fa'atasi le tasi i le isi (90 tikeri), o lona uiga, afai o molela'au i luga o le tasi vaalele e fetaui i matu ma saute, o molela'au i le isi vaalele e fetaui i sasa'e-sisifo, ma mole mole i le va o le.e lua vaalele e faʻamalosia i le 90-tikeri mimilo. Talu ai ona o le malamalama e alu i le itu o le mole, e mimilo foi i le 90 tikeri ao ui atu i le tioata vai. i luga o le laina, faʻatagaina le malamalama e tafe saʻo i fafo e aunoa ma se mimilo. O se vaega lona lua o le LCDS o loʻo latou faʻalagolago i polarizing filters ma le moli lava ia.O le malamalama faanatura e feeseesea'i fa'afuase'i i itu uma.O le laina faamama polarized e sa'o i le muamua, o lea e poloka atoa ai le malamalama polarized.Na'o le laina o le faamama e lua e tutusa atoatoa, pe afai o le moli lava ia ua milo e fetaui ma le faamama polarized lona lua, e mafai ona ulu le malamalama. .LCDS o loʻo faia i luga o ni faʻaputuga faʻapipiʻi e lua, o lea e tatau ai ona latou masani ona poloka soʻo se moli e taumafai e ulu. Ae ui i lea, ona o faʻamaʻi e lua o loʻo faʻatumuina i tioata vai feʻaveaʻi, pe a maeʻa le moli e ui atu i le faamama muamua, e mimilo 90 tikeri. e ala i le mole tioata vai, ma mulimuli ane pasia le faamama lona lua. Afai, i le isi itu, e faʻaaogaina se voltage i le tioata vai, o le a toe faʻatulagaina e le mole i se auala e le toe mimilo ai le malamalama, o lea e o le a poloka e le faamama lona lua.Synaptics TDDI, mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻufaʻatasia faʻapipiʻi paʻi ma faʻaalia taʻavale i totonu o se pu e tasi, faʻaitiitia le numera o vaega ma faʻafaigofie le mamanu.The ClearPad 4291lagolagoina se hybrid multipoint inline design lea e faʻaaogaina ai se laulau o loʻo i ai i totonu o se faʻaaliga tioata vai (LCD), e faʻaumatia ai le manaʻoga mo masini paʻi tuʻufaʻatasia. ClearPad 4191 e faia se laasaga e sili atu, faʻaaogaina eletise o loʻo i ai i le LCD, ma maua ai se faiga faigofie. architecture.O fofo uma e lua e faʻafefeteina ai lau paʻi ma faʻaalia atili, fesoasoani e faʻaleleia le tulaga faʻalelei atoa o mamanu telefoni feaveaʻi ma papa. vaega o le tasi insulated ma manino electrodes, tino tioata vai, electrode, tioata, polarized faamama ma manatunatuga.


Taimi meli: Iul-13-2019
WhatsApp Online Chat!