O lo'o feagai le kamupani fa'atau a le Apple Japan Display ma le tuai i tupe fa'afaigaluega a Saina

O loʻo vaaia se laupapa faʻailoga a Iapani Display Inc i lona falegaosimea i Mobara, Chiba prefecture, Iuni 3, 2013. REUTERS/Toru Hanai

Na taʻua e le kamupani a le Apple Inc Japan Display Inc i le Aso Faraile na te leʻi mauaina se faʻaaliga mai se kamupani Saina-Taiwanese e uiga i le 80 piliona yen ($ 740 miliona) tupe teufaafaigaluega, ma faʻatupulaʻia ai le ono tuai tele o tinoitupe manaʻomia.

O le toe fa'atuai o le tui tinoitupe e ono tula'i mai ai ni fesili e uiga i le fa'aola o le tagata ma'i fai lau telefoni poto, lea na lavea i le fa'agesegese o le fa'atauga o le iPhone a Apple ma le tuai o suiga i mata o le moli-emitting diode (OLED).

Na taʻua e Japan Display i se faʻamatalaga o le a faia se faʻasalalauga pe a maua se faʻaaliga mai le consortium, lea e aofia ai le Taiwanese flat screen maker TPK Holding Co Ltd ma le kamupani faʻafaigaluega a Saina Harvest Group.

Na ausia e le consortium se maliega faavae i luga o le fefaʻatauaiga i le ogatotonu o Aperila ae na tuai ona faʻatulafonoina e toe iloilo ai faʻamoemoega a Iapani Display.

E le'i umi talu ona tuai lena, ae malie le tagata o tausia Apple e faatali mo se tupe o lo o nofo aitalafu ma o le tagata sili ona tele, le tupe a le INCJ na lagolagoina e le malo Iapani, na ofo atu e faamagalo le 44.7 piliona yen i aitalafu.

O loʻo faʻaitiitia e le Iapani Faʻaaliga le pisinisi faʻaaliga telefoni e taofi ai tupe maua mai fafo ma saili e tipi 1,200 galuega.O lo'o fa'amuta fo'i mo se taimi lē tumau se fale fa'aaliga autu o lo'o fa'atupeina e Apple ma tapuni ai se tasi o laina i le isi fale fa'apitoa.

O na faiga toe faʻatulagaina e mafai ona iʻu ai i le leiloa e tusa ma le 79 piliona yen mo lenei tausaga faʻaletupe faʻaiʻu ia Mati, o le tala lea a le kamupani i lenei vaiaso.

O le fefa'ataua'iga fa'aola o le a fa'ataga ai le au fa'atau e avea ma tagata sili ona umia sea a Iapani Display ma le 49.8 pasene sea, e sui ai le tupe a le INCJ o lo'o lagolagoina e le malo Iapani.

Iapani Display na fausia i le 2012 e ala i le tuʻufaʻatasia o pisinisi LCD a Hitachi Ltd, Toshiba Corp ma Sony Corp i se fefaʻatauaiga na faʻatautaia e le malo.

Na faalauiloa faalauaitele ia Mati 2014 ma e sili atu i le 400 piliona yen i lena taimi.O lea ua 67 piliona yen.

O le fefa'ataua'iga o le a avea ai le au fa'atau a Iapani Display ma tagata e to'atele tagata e umia sea - fa'atasi ai ma le 49.8% sea - sui ai le tupe a le INCJ o lo'o lagolagoina e le malo Iapani.

Tatala lou avanoa fa'atauva'a i le fa'atupu fa'avavevave.O a matou afifi e sau fa'atasi ma le avanoa fa'apitoa i mea e teu fa'amaumauga, fa'amaumauga, fa'aitiitiga i luga o tiketi summit & sili atu Avea ma se vaega o lo tatou fa'alapotopotoga fa'atupula'ia i le taimi nei.


Taimi meli: Iuni-18-2019
WhatsApp Online Chat!